3.Suc-K – Poročilo

 junij 7, 2011

3. Slovensko monokolesarsko tekmovanje je za nami in označimo ga lahko le z eno besedo: Zakon! Zapomnili smo vsa prosta mesta za tekmovalce in kljub slabemu vremenu tekmovanje izpeljali odlično in s tem zadovoljili pričakovanja!

Tekmovanje se je začelo v soboto ob 10ih pred OŠ Braslovče, kjer so se začeli zbirati in ogrevati monokolesarji. Najprej so se pomerili v skoku v višino in v skoku v daljino, po tem pa je do 15.ure sledilo kosilo. Med tem časom nam je nekajkrat ponagajalo vreme z rahlimi plohami, vendar smo lahko tekmovanje varno speljali do konca. Sledile so še 3 težke kategorije in sicer Trial, Street in Flatland, vmes pa so za gledalce pripravili nekaj zanimivih trikov BMX kolesarji, ki so imeli pred OŠ postavljen pravi skate park! Zvečer za je za vrhunec dneva sledilo še kresovanje ob živi rock glasbi skupin STANDBY, COVERLOVER in DOT do poznih jutranjih ur.

Naslednji dan pa se je tekmovanje prestavilo bolj v naravo in sicer na Dobrovlje ob Braslovčah. Ob 10ih zjutraj se je začel trening na downhill progi, ki je bila ekstremno težka in blatna zaradi dežja. Tekmovalci so imeli kar nekaj težav, vendar se je proga do tekmovanja nekoliko izboljšala.

Tekmovanje se je končalo brez poškodb in obiskali so nas tekmovalci iz Nemčije, Avstrije in Švice. Rezultate si lahko ogledate tukaj:

 


Dodaj odgovor